
دیدنی های قشم
دیدنی های قشم
قشم یکی از جذابترین مقصدهای سفر داخلی است
جزیرهی قشم در استان هرمزگان واقع شده و بزرگترین جزیرهی ایران و تنگهی هرمز است. قدمت قشم به دوران ساسانی میرسد و در جنوب بندرعباس قرار دارد. زبان قشمیها فارسی با گویش بندری است. ساحل پهناور آن شنی و ماسهای یا صخرهای است.
قلعه پرتقالی ها
قلعه پرتقالی ها در انتهای شمال شرقی قشم قلعهای قدیمی و مخروبه قرار دارد که در سال ۱۶۲۱ میلادی به دستور پادشاه اسپانیا برای کنترل ترافیک دریایی منطقهی هرمز و خلیج فارس در قشم ساخته شد
دره ستارگان
دره ی ستارگان ستونهای بلند با اشکال مختلفی دارد که اهالی منطقه معتقدند هنگامی که ستارگان با زمین برخورد کردهاند، خاک این منطقه بالا آمده و پس از آن مناطقی که بالا آمده بودند به هر شکلی که بودهاند خشک شدهاند و این ستونهای بلند و کوتاه را تشکیل دادهاند. به خاطر چینش و همچنین شکل خاص این ستونها، وزش باد در لا به لای آنها ایجاد سر و صدایی ترسناک میکند که اهالی منطقه معتقدند صدای جنها و ارواح سرگردانی است که در این منطقه حضور دارند. بومیان به همین دلیل در هنگام شب و تاریکی هوا از حضور در درهی ستارگان خودداری میکنند.
درهی ستارگان از فرسایش خاک، ماسه و سنگ موجود در این منطقه به وجود آمده است و بر اساس تحقیقات به دورهی زمینشناسی سنوزوییک تعلق دارد. این یعنی درهی ستارگان که در مجاورت خلیج فارس قرار دارد بیش از ۲ میلیون سال قدمت دارد و عارضهای که ما امروزه مشاهده میکنیم با تغییرات طبیعت در طول این سالها به وجود امده است
روستای تاریخی لافت
روستای تاریخی لافت از روستاهای برتر گردشگری ایران است. این روستا در شمالغربی جزیره قشم و شرق جنگل دریایی حرا واقع شده است.
خانههای این روستا همگی حیاط مرکزی و بادگیر دارند. این بادگیرها در اندازههای مختلف ساخته شده و روستای لافت را به بندر بادگیرها تبدیل کرده است.
هر چند سال یک بار خانههای روستا به روشهای سنتی مرمت میشود و به همین دلیل این روستا شکل اولیهی خود را حفظ کرده است.
این روستای نه چندان بزرگ، آثار تاریخی زیادی را در دل خود جای داده است. قلعهی نادری و قلعهی پرتغالیها دو قلعه تاریخی روستا هستند.
دو آب انبار(برکه)، گنبد مدون و گورستانی تاریخی که قدمت سنگ نبشتههای آن به هزار سال پیش بازمیگردد جاذبههای گردشگری روستا را تشکیل میدهند. در این روستا دو زیارتگاه به نامهای سید حسن منصور و شیخ اندرآبی وجود دارد.از دیگر جاذبههای گردشگری که در این روستا وجود دارد، «چاههای تلا» هستند.
گنبد نمکی و غار نمکدان
گنبد نمکی و غار نمکدان در فاصله ۹۰ کیلومتری از شهر قشم واقع شده و در بخش جنوب غربی این جزیره و در نزدیکی ساحل جنوبی آن قرار دارد. این کوه گنبدی شکل ارتفاعی در حدود ۲۳۷ متر دارد و بلندترین بخش این جزیره است. در گنبد نمکی قشم پدیدههای انحلالی سطحی و عمقی زیادی وجود دارد.
باید توجه داشت که غارهای نمکی اغلب در گنبدهای نمکی ایجاد میشود.
اگر گنبد نمکی در مناطق گرم و خشک (همانند قشم) ایجاد شود، به دلیل بارش کم در طول سال میتواند دوام بیشتری داشته باشد و احتمال بهوجود آمدن غار نمکی درون آن افزایش مییابد. گفتنی است که این گنبد نمکی در بین مردم به گنبد نمکدان و غار آن به غار نمکدان معروف است.
در بخش داخلی کوه نمکدان جریان آب دایمی وجود دارد که بعد از ترکیب با نمکهای اطراف به شکل چشمه از غار خارج شده و در دامنه کوه نمکدان حوضچهای طبیعی را بهوجود آورده است.
بهدلیل نمکآلود بودن این آب، حوضچه نیز رنگی سفید بهخود گرفته است. ناگفته نماند که چشمه مذکور در تمام طول سال جریان دارد. در بخشهای داخلی غار نمکدان این جریان آب قابل مشاهده است و گاهی آب نمک موجود در غار همانند آینه تصاویر را منعکس میکند و این خود چهرهای زیبا بهمحیط میبخشد. بستر اصلی این چشمه رنگی سرخ دارد و میتوان رسوبات گِل اخرا (خاک نسوز) را در آن مشاهده کرد.
این رسوبات حاوی ترکیبات اکسید آهن و به خصوص هماتیت است. بخش بالایی یا همان سقف غار نیز ساختار زیبایی دارد و توسط قندیلهای بلورین که اشکال مختلفی دارند پوشیده شده است.
تنگه چاهکوه در قلب جزیره قشم در دل کوه سنگی، شکافی برش خورده به شکل ضربدر، تنگهای به وجود آورده که در روزگاران گذشته مکانی مقدس شمرده میشده است. از یک سو دست طبیعت، بدنه و سطوح داخلی این تنگه را به شکل تاقها، سکوها و دالانهای پر پیچ و عجیب درآورده است و از دیگر سوی بشر چندین حلقه چاه در بستر تنگه حفر کرده است.
این چاهها از سدههای پیشین تا به امروز منبع مهم تامین آب شیرین برای این بخش از جزیره به ویژه در سالهای خشک و بی آب بوده است. جویهایی برش خورده در بخشهای شرقیغربی تنگه، که زمان ساخت آنها (همچون چاهها) مشخص نیست، آب را از شکافها و نقاط مرتفع به سمت چاهها هدایت میکند.
کوه ها و تندیس های جزیره قشم
کوه ها و تندیس های جزیره قشم از دیدنیهای قشم است. در جزیره قشم کوه های کم ارتفاع و شگفتانگیز بسیاری وجود دارد که از تحولات دورانی و فروکشآبو بیرون آمدن این کوهها از دل آب حکایت میکند. سطح این کوهها را لایههای مرجانی، اسفنجی و دو کفهایها پوشاندهاند که موجب حفاظت خاکهای نرم شیست و مارن زیر سطح مرجانی شده است.
در اثر فعل و انفعالات طبیعی، وزش باد، طوفان های باران زا، نمادها و تندیسهای دیدنی و زیبایی در سراسر جزیره پدید آمده است که جزیره قشم و جزایر اطراف آن را از دیگر جزایر خلیج فارس متمایز و شگفتانگیز مینماید. این مجسمه های طبیعی را در شکلهای گوناگون و عجیب در سراسر جزیره میتوان مشاهده کرد.